본문 바로가기
Korean culture

Soy Sauce Marinated Crab(Soy Sauce Crab, 간장게장 영어작문)

by Immerse in Korea 2024. 1. 28.

Ganjang Gejang is one of Korea's traditional dishes. It is a dish made by boiling crabs marinated in soy sauce and seasoning. It is characterized by its delicious soy sauce flavor and savory taste.

 

Ganjang Gejang: Korean Soy Sauce Marinated Crab

  I would like to introduce Korean unique and delicious food. If you come to Korea, I recommend you to try ‘Ganjang gejang’, soy sauce marinated crab. Ganjang gejang is a Korean food that is made repeatedly by boiling soy sauce with various ingredients, cooling it, and soaking the crab alive. In Korea, it is called ‘rice thief’. It is a nickname given because it is so delicious that I don't know where the rice is.

  You may feel reluctant because you don't cook crabs. However, soy sauce and spices complement this. And if you eat it with rice, the staple food of Koreans, it increases the savory taste. When you're done eating, put rice in the crab shell and mix it with sesame oil, which is the best taste.

  There is ‘Yangnyeom gejang’, spicy marinated crab as a similar food. It is a marinated crab mixed with spicy seasoning, not soy sauce. You can taste spicy and salty. The price is a little high. This is because crab, which is an ingredient, is expensive. It is made using blue crabs that live in Korea. It's not cheap, but if you try it once, you'll be impressed.

 

간장게장 (외국인 친구에게 한국의 간장게장 소개하기)

 

  한국의 독특하고 맛있는 음식을 소개하고 싶습니다. 한국에 오신다면, '간장게장'을 꼭 맛보시기를 추천드립니다. 간장게장은 간장과 다양한 재료를 함께 끓여 만들고, 식힌 후 게를 살아있는 채로 담가서 만드는 한국 음식입니다. 한국에서는 이를 '밥도둑'이라고 부릅니다. 밥이 어디로 갔는지 모르게 맛있기 때문에 이러한 별명이 붙었습니다.

  게를 조리하는 것에 대해 거부감을 느낄 수 있지만, 간장과 양념이 잘 어울려 맛을 더해줍니다. 그리고 한국인의 주식인 밥과 함께 먹으면 고소한 맛이 살아납니다. 식사를 마치고 난 후에는 게 껍질 안에 밥을 넣고 참기름을 섞어 먹으면 최고의 맛을 느낄 수 있습니다.

  '양념게장'이라는 비슷한 요리도 있습니다. 간장 대신 매운 양념으로 담가 놓은 게를 말합니다. 매콤하고 짠 맛을 느낄 수 있습니다. 가격은 조금 비싸지만, 이는 재료인 게가 비싸기 때문입니다. 한국에서 서식하는 꽃게를 사용하여 만듭니다. 값은 싸지 않지만 한 번 시도해 보면 감명을 받을 것입니다.